28 abril

A les 8 h: Volteig general de campanes. Diana amb dolçaina i tamborí.

A les 11:00 h: Missa solemne a càrrec de la família Cortés-Juan.

A les 11:45 h: Les bandes de música, junt amb un representant de cada comparsa estaran formats davant dels seus respectius estendards. Del toc de la trompeta s'encarregarà Joaquín Laurí Mata de la comparsa Biscaïns.

A les 12 h: Des del balcó central del palau el capellà-rector Noé Ordoñez resarà l'Ave Maria, després del qual el C.I.M.O. dirigit per D. Antonio Moreno Belda, interpretarà els Himnes en este orde: 1r Himne Regional, 2n Himne Nacional, Mascletà i 3r Himne de Les nostres Festes III Centenari amb el que quedaran inaugurades les Festes. Després es procedirà a la Moguda de Bandes on cada banda de música interpretarà un pasdoble amb què participarà en el concurs de bandes, desfilant posteriorment pels itineraris concertats.

A les 17 h: Missa i Novena a la Mare de Déu en l'església.

A les 17:30 h: L’ENTRÁ.

29 abril

A les 8 h: Volteig general de campanes i cercavila-diana de totes les bandes de música i festers per l'itinerari següent:

CRISTIANS: (itinerari 4) - Pza. Major, Nostre Senyor Robat, Pza. de la Font, S. Isidro, Barranco, Pza. de la Malva, Ferrándiz, Encreuaments Baixes, Dr. Salcedo, General Herrero, Pza. S. Vicente, Pare Navarro i Pza. Major.

BISCAÏNS: (itinerari 5) - Pza. Major, Avd. Constitució, Joaquín Blume, Sierra Mariola, Mestre Serrano, Avd. Constitució i Pza. Major.

ESTUDIANTS: (itinerari 6) - Pza. Major, Cervantes, Lluís Vives, Avd. de la Paz, Oscar Esplá, Biar, S. Pancracio, Saüc, Major i Pza. Major.

MOROS: (itinerari 1) - Pza. Major, Avd. Constitució, Santa Cecília, S. Jaime, Pza. de la Font, Dr. Salcedo, General Herrero, Pza. S. Vicente, Empedrada, Bisbe, Mare de Déu de la Salut, Saüc, Major i Pza. Major.

MARROC: (itinerari 2) - Pza. Major, C/ Major, Alcoi, Rabosí, P.P. Juan de Molina, Paret del Real, Avd. Constitució i Pza. Major.

MOROS ARTISTES: (itinerari 3) - Pza. Major, Avd. Constitució, Barberán i Collar, Mercat, Santa Cecília, Raval, Rabosí, Cardenal Payá, Paret del Real, Avd. Constitució i Pza. Major. Per a després reunir-se amb els seus respectius capitans i assistir a les 9 h a la Missa dels Filaes. La posterior desfilada s'iniciarà pel Ban Cristià des de la porta de l'església i per al Ban Moro des del Convent.

A les 11:30 h: Missa solemne a càrrec de la família Gisbert de Biar.

A les 12h: concentració de festers en la plaça del Carme per a començar la guerrilla seguida de la Ballà de Banderes, durant la qual cada fester, només podrà fer TRES DESCÀRREGUES D'ARCABUSSERIA, l'himne Nacional durant la ballà li correspon a la banda de música de la Comparsa Biscaïns. Desfilarà en la plaça en primer lloc el Ban Cristià.

A les 17 h: Missa i Novena a la Mare de Déu en l'Església.

A les 17:30 h: Guerrilla d'arcabusseria de la vesprada, amb el recorregut següent: Cristians i Moros pel carrer S. Antonio, començant a l'altura de Famosa. Biscaïns i El Marroc per l'avinguda de la Constitució, començant des del poliesportiu. Estudiants i Moros Artistes pel carrer Cervantes, començant en l'encreuament dels carrers Oscar Esplá i Vicente Blasco Ibañez.

A les 19 h: Els Capitans del Ban Cristià i banderes, se situaran en les finestres de palau. Els Capitans del Ban Moro, banderes, estendards i esquadra de guàrdia, hauran d'estar col·locats enfront de la casa de cultura i acompanyats per la banda de música de la Comparsa Moros per a donar començament l'estafeta fins a la plaça Major per al posterior inici de l'Ambaixada. Al terme de l'ambaixada un simulacre de lluita pels capitans dels dos bans i els ambaixadors donarà per vencedors al Ban Moro que substituiran les banderes de les finestres de palau. A continuació els festers realitzaran tres descàrregues d'arcabusseria per a la Ballà de Banderes. L'himne Nacional ho interpretarà la banda de música de la Comparsa El Marroc, i al terme, cada Comparsa desfilarà en la plaça fins al seu local, començant el Ban Moro.

30 abril

A les 8 h: Volteig general de campanes i cercavila-diana de totes les bandes de música i festers, amb els mateixos itineraris del dia 29.

A les 9 h: Missa de Comparses amb l'assistència de totes les comparses, que hauran d'assistir amb trage de gala a l'església. La posterior desfilada s'inicia des de: Ban Moro: des de la porta de l'església. Ban Cristià: carrer Portal

A les 11:30 h: Missa solemne a càrrec de la Majordomia de la Mare de Déu.

A les 12 h: concentració de festers en la plaça del Carme per a continuar amb la guerrilla fins a la plaça Major, al terme d'esta, la Volta de Capitans. Començarà a desfilar el Ban Cristià, començant des de la porta de Camilo, i a disparar des de la porta de Bancaixa, baixaran per carrer Major, donant la volta a la plaça del Carme, i pujant pel carrer Vicente Navarro, acabant el recorregut a l'arribar al centre de la Plaça. Al finalitzar, el Ban Moro desfilarà amb el mateix itinerari. Es deixarà un espai prudent entre comparses per a no molestar amb els tirs als músics. Al finalitzar, es procedirà a la Ballà de Banderes pels capitans actuals. L'Himne Nacional li correspon a la banda de la Comparsa El Marroc. A continuació volta a la plaça, desfilant en primer lloc el Ban Moro.

A les 17 h: Missa i Novena a la Mare de Déu en l'Església.

A les 18h: donarà començament la desfilada de les comparses, seguint el mateix itinerari que el dia de l'Entrà però amb el Ban Moro en primer lloc seguit del Ban Cristià: Moros, El Marroc, Moros Artistes, Cristians, Biscaïns Estudiants. Obrirà la desfilada els estendards de les sis comparses i el de l'Associació, i podran participar en ell les capitanies d'anys anteriors.

1 maig

A les 8 h: Volteig general de campanes i cercavila-diana de totes les bandes de música i festers, amb els itineraris dels dies anteriors.

A les 9 h: Missa dels Filaes, la posterior desfilada s'iniciarà des de l'església amb el Ban Moro en primer lloc, seguit pel Ban Cristià que després de la missa en el Convent s'uniran a la desfilada des del portal amb els seus respectives comparses.

A les 11:30 h: Missa solemne.

A les 12 h: concentració de festers en la plaça del Carme per a iniciar la guerrilla fins a la plaça Major, i després de finalitzar esta es realitzarà la Ballà de Banderes en la qual cada fester realitzarà només tres descàrregues d'arcabusseria alhora que la banda de música de la Comparsa El Marroc interpretarà l'Himne Nacional, en la volta a la plaça començarà a desfilar el Ban Moro."

A les 16:30 h: Guerrilla d'arcabusseria amb el mateix itinerari del dia 29 per a totes les comparses. Per ser este dia més curta, els Moros i Cristians a l'altura de la casa Molina. Els Biscaïns i El Marroc començaran a l'altura d'Arias i els Estudiants i Moros Artistes a l'altura de Gavisol.

A les 17 h: Missa i Novena a la Mare de Déu en l'Església.

A les 17:15 h: Estafeta del Ban Cristià, per a tal acte se situaren els capitans i banderes del Ban Moro en les finestres de palau i els Capitans del Ban Cristià, banderes, estendards i esquadres de guàrdia, hauran de formar a l'altura de la casa de cultura acompanyats per la banda de música de la Comparsa Cristians per a iniciar la desfilada fins a la plaça Major on donarà començament l'Ambaixada. Al terme d'esta un simulacre de lluita entre els dos bans amb els capitans i ambaixadors, donarà per vencedors al Ban Cristià, substituint les banderes mores de palau per les del Ban Cristià.

Quan les comparses queden degudament col·locades en la plaça, es procedirà a la Ballà de Banderes, l'Himne Nacional ho interpretarà la banda de música de la Comparsa Biscaïns. A continuació les comparses abandonaran la plaça sense donar cap volta i començant a desfilar el Ban Cristià.

A les 20 h: hauran d'anar reunint-se els festers a l'altura de la seu de l'Associació de Comparses per a donar començament

A les 20:30h la desfilada de la processó de despedida a La nostra Patrona amb l'orde següent: Moros Artistes, El Marroc, Moros, Estudiants, Biscaïns i Cristians, amb l'itinerari de costum fins al Portal. Dos festers de cada Comparsa portaran el pal·li de la Mare de Déu, i dos festers més muntaran guàrdia en la plaça junt amb la Mare de Déu de la Salut, al pas dels seus respectives comparses.

Al finalitzar la processó els sergents, capitans, banderes, càrrecs festers i música junt amb festers i poble en general acompanyarem la nostra Patrona la Mare de Déu de la Salut fins a la seua Ermita i una vegada que la imatge quede instal·lada en el seu tron es dispararà un gran castell de focs artificials, donant així per finalitzades les Festes de 2014.

2 maig

A les 12 h: missa pels difunts en l'ermita Al llarg d'este dia en els diferents locals de comparses, tindran lloc les tradicionals assemblees del dia de la Fora. En estes reunions es debatran noves propostes, altes i baixes de festers, el tema de quotes i tot el que puga preocupar als comparsistas. El tema comentat per tots, sens dubte, les festes, anècdotes, vivències i imatges comentades amb els companys i amics fan que este dia siga també festiu, de descans i reflexió, amb un record per a tots els absents i un únic acte programat per a ells en l'Ermita de la Mare de Déu de la Salut